فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیاوش حاجی، علیرضا طاهرخانی، دانیال منصفی *، الهام ثناگر صفحات 1-28
    مقدمه

    توجه به مفهوم امنیت شهروندان و روش های ارتقاء آن به عنوان یکی از اولویت های اساسی نیروی انتظامی تبدیل شده است. طراحی شهری مناسب سبب پیشگیری از جرائم و بهبود کیفیت زندگی، افزایش رضایتمندی و بهبود رفاه اجتماعی جامعه می شود. در این مقاله با توجه به همه شمول بودن موضوع امنیت و اهمیت ادراک امنیت و جنبه های ترس از جرم، از تئوری دید - پناه به عنوان رابط بین ویژگی های محیط خارجی و ترس از جرم استفاده شده است. این روش می تواند ارزیابی دقیقی از ادراک امنیت توسط افراد در سطوح مختلف به دست آورد. هدف مقاله حاضر بررسی عوامل موثر بر احساس ترس در فضای شهری با تاکید بر مولفه های دید، پناه و راه فرار است که بر احساس امنیت افراد تاثیر دارد.

    روش

    روش گردآوری اطلاعات به صورت مطالعات کتابخانه ای، مشاهده های بدون مزاحمت میدانی و استفاده از ابزار دوربین و پرسشنامه بوده است. روش تحلیل مبتنی بر عکس ها، آزمون رگرسیون چند متغیره و فن افتراق معنایی و نرم افزار Spss است. نمونه پژوهش 460 نفر از ساکنین و غیر ساکنین محدوده مجتمع مسکونی دستگاه مشهد است که به روش تصادفی انتخاب شده اند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد نبود دید، وجود پناه و نقاط کور برای مجرمین و نبود راه فرار برای قربانیان سبب احساس ترس و کاهش امنیت شده است. همچنین احساس امنیت در ارتباط با عوامل کالبدی چون میزان روشنایی، پوشش گیاهی، نبود محل های نشستن و استراحت، دید کافی برای افراد و نبود راه دسترسی برای فرار قربانیان نیز هست.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش در ارزیابی های کالبدی- رفتاری، علل وجود احساس عدم امنیت منتج شده از عوامل کالبدی - رفتاری احصا شده است که عبارت اند از: خلوتی در روز و شب، فقدان محل های نشستن و استراحت، نبود روشنایی کافی، وجود پوشش گیاهی بلند و نقاط کور برای اختفا و پنهان شدن مجرمین، نبود نظارت پلیس و وجود راه های دسترسی برای فرار مجرمین.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، ترس از جرم، تئوری دید- پناه، فضای شهری امن، رگرسیون چند متغیره، افتراق معنایی
  • علیرضا کریمی*، حسین دانش مهر صفحات 29-52
    مقدمه

    مشارکت شهروندان با پلیس به منظور ارتقای احساس امنیت عمومی به میزان زیادی متاثر از نگرش آن ها نسبت به پلیس است. نگرش شهروندان به پلیس برخلاف آنچه تصور می شود گسترده تر از رضایت از عملکرد پلیس است. ضعف پژوهش های صورت گرفته در ارتباط با نگرش شهروندان به پلیس در طیف جامعه محور- تهدیدمحور، تاکید بیشتر پژوهش ها بر نگرش شهروندان به عنوان متغیر وابسته و همچنین تمرکز پژوهش ها در مرکز کشور و کمبود نسبی این پژوهش ها در استان کردستان ازجمله مواردی است که ضرورت انجام این پژوهش را فراهم می آورد.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش استان کردستان است که با روش نمونه گیری خوشه ایدو شهر قروه و مریوان برای مطالعه انتخاب شدند. روش پژوهش کمی با فن پیمایش و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه است. واحد تحلیل خانوار و واحد مشاهده افراد بالای 18 سال است. حجم نمونه پژوهش 460 خانوار است.

    یافته ها

    نگرش شهروندان به پلیس در میانه طیف جامعه محور- تهدیدمحور قرار دارد. با حرکت شهروندان به سمت نگرش جامعه محور میزان احساس امنیت عمومی افزایش می یابد. بر اساس تحلیل نتایج رگرسیون، سه بعد نگرش شهروندان به پلیس یعنی ارزیابی از کارایی پلیس، رعایت ارزش های اخلاقی و اطلاع رسانی و ایجاد آگاهی توسط پلیس دارای قدرت پیش بینی کننده معناداری برای احساس امنیت عمومی شهروندان می باشند.

    نتیجه گیری

    تلاش های گسترده نیروی انتظامی در راستای تقویت جایگاه خود در میان شهروندان به منظور ارتقای احساس امنیت عمومی در منطقه موردمطالعه به صورت زمان بر و طولانی مدت عمل می کند. بر همین اساس نباید انتظار تحقق آن را در یک بازه زمانی کوتاه مدت داشت.

    کلیدواژگان: احساس امنیت عمومی، نگرش شهروندان به پلیس، جامعه محوری، تهدیدمحوری، استان کردستان
  • ابراهیم داودی * صفحات 53-82
    مقدمه

    فضای سایبر به دلیل قابلیت ها و ویژگی های شگفتی ساز خود زمینه های سهولت ارتکاب جرم، فرامرزی شدن جرائم، کم شدن سن مجرمان، گستردگی خسارت و کثرت بزه دیدگان را در کنار ایجاد گمنامی فراهم کرده است؛ در این وضعیت، شناسایی موانع پیشگیری از جرائم سایبر در به کارگیری راهبردهای اثربخش، برای کنترل قابلیت های یادشده موثر خواهد بود؛ بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی اساسی ترین موانع تحقق پیشگیری از جرائم سایبری است.

    روش

    پژوهش حاضر از منظر روش شناسی، با رویکرد کیفی انجام شده است. مشارکت کنندگان پژوهش شامل کلیه خبرگان و صاحب نظران حوزه پیشگیری از جرائم سایبری در قوه قضائیه و سایر سازمان ها هستند که با آن ها مصاحبه شد. نمونه گیری در این پژوهش به صورت هدفمند انجام و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه پیدا کرد. داده های به دست آمده به روش «تحلیل مضمون» تحلیل شدند. برای اطمینان از اعتبار داده های پژوهش، از نظرات اساتید صاحب نظر در حوزه پژوهش استفاده شد، ضمن این که متن مصاحبه ها به همراه کدهای به دست آمده در اختیار تعدادی از صاحب نظران قرار گرفت و پس از تایید آنان، تحلیل مصاحبه ها ادامه یافت.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، موانع اساسی تحقق پیشگیری از جرائم سایبر در هفت حوزه اصلی موانع اجتماعی، موانع ساختاری، موانع علمی- آموزشی، موانع فرهنگی، موانع مدیریتی، موانع حقوقی قضایی و موانع فنی قرار دارند. در این میان، بر اساس تعداد مانع قرار گرفته در هر حوزه، به ترتیب، موانع در حوزه مدیریتی شامل 27 مانع، موانع حقوقی و قضایی شامل 19 مانع، موانع فرهنگی شامل 18 مانع، موانع فنی شامل 13 مانع، موانع ساختاری شامل 9 مانع، موانع علمی- آموزشی شامل 3 مانع و موانع اجتماعی نیز شامل 3 مانع هستند.

    نتیجه‎گیری

    با توجه به یافته های پژوهش برای پیشگیری از جرائم فضای سایبر، در دو سطح می توان نسبت به حذف موانع اقدام کرد: نخست، با تدابیر راهبردی و بلندمدت از طریق برنامه ریزی، سیاست گذاری و تصمیم گیری در سطح کلان کشور اقدام به رفع ریشه ای موانع کرد تا جرائم این فضا کاهش یابد. دوم، به صورت مستقیم از طریق اقدامات ایجابی یا سلبی، تدابیر زودبازده را به صورت مستقل و متمرکز سامان دهی کرد تا بتوان از گسترش جرائم در فضای سایبر پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: جرائم سایبر، پیشگیری از جرائم سایبر، موانع مدیریتی، موانع حقوقی، موانع فرهنگی
  • ناصر فخاری، هادی همتیان*، لطف الله فروزنده صفحات 83-110
    مقدمه

    مطابق قانون اساسی، تعیین سیاست های کلی نظام بر عهده رهبری است. یکی از مهم ترین سیاست ها که به عنوان سند بالادستی و راهبردی سایر خط مشی های نظام است، الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت در کشور است و حوزه نظم و امنیت به عنوان یکی از ارکان و ملزومات تحقق پیشرفت شناخته می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی ابعاد و مقولات نظم و امنیت متناسب با الگوی خط مشی‎گذاری اسلامی- ایرانی پیشرفت در اندیشه رهبر معظم انقلاب است.

    روش

    در این پژوهش بنیادی که از نوع توصیفی - اکتشافی است، تلاش شده است تا با استفاده از روش نظریه پردازی داده بنیاد، منظومه نظم و امنیت در الگوی خط مشی‎گذاری اسلامی- ایرانی پیشرفت مبتنی بر اندیشه رهبر معظم انقلاب تدوین و ارائه شود. لذا سیاست های ابلاغی، احکام و پیام های معظم‎له از نیمه خرداد 1368 تا پایان اردیبهشت ماه 1397 مورد مطالعه قرار گرفته و پس از مضمون‎بندی و کدگذاری، نسبت به احصاء مفاهیم و مقولات نظم و امنیت و روابط میان آنان اقدام شده است.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، دال مرکزی منظومه نظم و امنیت، «پیشرفت نظم و امنیت» است که در ابعاد «میدان ها و عرصه ها»، «ویژگی ها و خصوصیات»، «موانع و آسیب ها» و «پیامدها و دستاوردها» بیانگر 239 مفهوم کلیدی در قالب 46 مقوله است و برخی از آن ها عبارت اند از: (امنیت در حوزه های مختلف و نظم اجتماعی)، (ثبات و آرامش سیاسی، مبارزه با اخلالگران نظم و امنیت)، (برخورد سلیقه ای در اجرای نظم و امنیت، احساس ناامنی در جامعه، و (ایجاد بستر تحقق عدالت در جامعه، رفاه عمومی و رونق اقتصادی).

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده بیانگر آن است که پیشرفت نظم و امنیت باید علاوه بر برخی ویژگی های گفته شده، دارای چهار شرط اصلی «حفظ و استحکام تشکیلات دستگاه های حافظ امنیت»، «روحیه مردم»، «ابزار و وسایل تامین نظم و امنیت» و «اقتدار» نیز باشند؛ در غیر این صورت، پیشرفت در نظم و امنیت محقق نخواهد شد.

    کلیدواژگان: پیشرفت، خط مشی‎گذاری، نظم، امنیت، آیت الله خامنه ای، نظریه داده بنیاد
  • لیلی سیفی*، محسن آیتی صفحات 111-136
    مقدمه

    با توجه به نقش جوانان در توسعه ملی و فرهنگ هر جامعه ای، اثرات منفی استفاده از شبکه های اجتماعی موبایلی آنان را در رسیدن به اهداف جامعه با شکست مواجه خواهد ساخت. پژوهش حاضر قصد دارد به شناسایی جرائم و ادراک جوانان شهر بیرجند که در شبکه های اجتماعی موبایلی مرتکب جرم شده اند، بپردازد.

    روش

    قلمرو پژوهش شامل 29 نفر از جوانان شهر بیرجند است که مرتکب جرم در فضای شبکه های اجتماعی موبایلی با استفاده از نمونه گیری هدفمند و مصاحبه نیمه‎ساختاریافته انجام شد. داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شد که حاصل آن 102 کد باز بود. در مرحله بعد، کدگذاری محوری صورت گرفت. در این مرحله، کدهای ماهیت جرم، نوع جرم، عوامل بروز جرم، عوامل بازدارنده، پیامدهای و راهکارها شناسایی شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از کدگذاری حاکی از آن بود که از بین جرائم مختلف از دیدگاه مصاحبه شوندگان بیشترین تاکید بر ارتکاب جرم هایی شامل انتشار عکس های ممنوعه، ارتباط با جنس مخالف و یا شکستن حریم خصوصی متمرکز بود. دیدگاه مصاحبه شوندگان در مورد عوامل جرم، از عوامل محیطی و اجتماعی شروع و به عوامل فردی منتهی می شود. در مورد راهکارها، «خود» فرد بیشترین تاکید و اهمیت را داراست و راهکارهای معطوف به جامعه و سازمان های مرتبط، در گام بعد قرار می گیرد.

    نتیجه گیری

    جرائم حاصل از شبکه های اجتماعی موبایلی در چهار مقوله اصلی «باور»، «عوامل دخیل»، «پیامدها» و «راهکارها» شناسایی شد. در جمع بندی، می توان این عوامل را بر روی یک طیف قرار داد که در یک سو «خانواده و عوامل تربیتی» قرار می گیرد و در سوی دیگر، «حاکمیت» در کلیت خود وظایفی را بر عهده دارد. در جمع بندی از «راهکارها»ی ارائه شده توسط مصاحبه شوندگان چنین می توان نتیجه گرفت که محور کلیدی «خود» فرد، آگاهی ها و توانمندی های شخصی است.

    کلیدواژگان: جرائم، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی موبایلی، جوانان، استان خراسان جنوبی
  • رضا قیاسی*، راشین صادق‎پور، پرویز آهی، محسن اکبری صفحات 137-162
    مقدمه

    بروز رفتار شهروندی و ضد شهروندی ارباب رجوع در سازمان نظام وظیفه عمومی متاثر از عوامل مختلفی است. یکی از این عوامل تاثیرگذار، نوع ادراک ارباب رجوع از عدالت در کلیه فعالیت های سازمان نظام وظیفه عمومی است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر عدالت درک شده بر عواطف و رفتار شهروندی ارباب رجوع در سازمان نظام وظیفه عمومی شهر تهران است.

    روش

    پژوهش حاضر ازلحاظ هدف، کاربردی، ازلحاظ روش پژوهش، پیمایشی و ازلحاظ ماهیت، علی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه ارباب رجوع سازمان نظام وظیفه عمومی بودند. در پژوهش حاضر نمونه گیری خوشه ایانجام که نهایتا 385 پرسشنامه جمع آوری و داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS 3 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    تجزیه وتحلیل داده ها حاکی از آن بود که کلیه ابعاد عدالت ادراک شده (رویه ای، توزیعی، مراوده ای و اطلاعاتی) بر عواطف مثبت تاثیر مثبت معناداری دارد و تاثیر ابعاد عدالت ادراک شده بر عواطف منفی نیز منفی و معنادار است. همچنین عواطف مثبت تاثیر مثبت معناداری بر رفتار شهروندی ارباب رجوع دارد و با کاهش عواطف منفی رفتار شهروندی ارباب رجوع افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    از برآیند بافته های پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که باوجود اثرگذاری مثبت عدالت اطلاعاتی، عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، عدالت مراوده ای بر عواطف ارباب رجوع از مسئولین سازمان انتظار می رود اطلاعات ارباب رجوع را درزمینه خدمات موردنظر افزایش یابد.

    کلیدواژگان: عدالت، عواطف، رفتار شهروندی، ارباب رجوع
  • تقی بختیاری*، یوسف ترابی، علی داداش تبار صفحات 163-184
    مقدمه

    امنیت عمومی ناظر بر امنیت شهروندان در شبکه تعاملات فرد، دولت، جامعه و با ماموریت های سازمان پلیس در ارتباط مستقیم است. ماموریت اساسی پلیس در رابطه با نظم و امنیت عمومی است که درواقع، امنیت عمومی دربرگیرنده امنیت تمامی افراد و انسان هایی است که دریک کشور و در یک مرز جغرافیایی خاص زندگی می کنند. لذا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر چالش های درون سازمانی مدیریت انتظامی بر تامین امنیت عمومی گردشگران در سال 1396 اجرا شده است.

    روش

    این پژوهش ازنظر نوع، کاربردی و ازنظر روش، پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی فرماندهان، جانشینان و کارکنان انتظامی شهرستان بابلسر به تعداد 150 نفر است که به روش تمام‎شمار انتخاب شده اند. روش گردآوری داده ها، پیمایشی و ابزار آن، پرسشنامه محقق‎ساخته بوده که روایی آن از طریق خبرگان و صاحب نظران و پایائی آن به وسیله ضریب آلفای کرونباخ (862/.) به دست آمد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل رگرسیون خطی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که چالش های درون سازمانی مدیریت انتظامی شامل عوامل انسانی، عوامل تجهیزات فیزیکی و عوامل زمینه ای با توجه به سطح معناداری (sig=0/000) که کمتر از 0/05 است و ضریب بتا به دست آمده که به ترتیب فرضیه ها 0/261،0/259 و 0/207 محاسبه شده است، بیانگر آن است که چالش های درون سازمانی مدیریت انتظامی پلیس بر تامین امنیت عمومی گردشگران، تاثیر معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه فرضیه اصلی تحقیق، یعنی تاثیرگذاری عوامل درون‎سازمانی مدیریت انتظامی بر امنیت عمومی گردشگران با ضریب تعیین 0/786 تایید شده، لذا مدیریت انتظامی می تواند با برنامه ریزی و ارتقاء شاخص های موردمطالعه در سه بعد عوامل انسانی، عوامل فیزیکی و عوامل زمینه ای امنیت عمومی گردشگران را در شهرستان بابلسر بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: چالش، مدیریت انتظامی، تامین، امنیت عمومی، گردشگران
  • ایوب میلکی، محمد آشوری، محمدعلی مهدوی، حسین آقایی نیا* صفحات 185-208
    مقدمه

    این مقاله با هدف بررسی مفهوم قصد انتقالی و مبانی و شاخصه های آن در انطباق با تحولات نظام تقنینی ایران نگارش یافته است. دکترین امنیت‎گرای قصد انتقالی با طرح فرضیه قابلیت انتقال پذیری قصد مجرمانه از هدف مقصود به هدف تصادفی، ساختار روانی جنایات مبتنی بر خطا و اشتباه را متحول ساخته و بر غایت عمدی بودن جنایت در فرض وقوع خطا پافشاری می کند. الگوی مذکور، بر مبانی توجیهی مختلفی استوار شده است.

    روش

    پژوهش حاضر با استفاده و بهره گیری از روش و منابع کتابخانه ای نگارش یافته است. سبک ارائه مطالب به صورت تحلیلی و توصیفی است.

    یافته ها

    یافته های حاصله از این پژوهش، بیانگر وجود رویکردهای تقنینی و قضایی متفاوت و پراکنده در نحوه برخورد با تئوری سوءنیت انتقالی است. واقعیت آن است که تظاهر به عمد بزهکار نسبت به بزه‎دیده اتفاقی، تنها مبتنی بر نوعی فرض موهوم و غیرمنطقی است.

    نتیجه گیری

    چالش برجسته دکترین قصد انتقالی، تعیین دقیق قلمرو و گستره اجرایی قواعد آن است که در هیچ یک از نظام های کیفری، رویکرد واحدی در این زمینه وجود ندارد. رویکرد تقنینی جاری ایران، با پذیرش دفاعیات مبتنی بر خطای هدفی و تغییر ماهیت جنایت از عمدی به غیرعمدی تا حدودی از رویکرد سخت گیرانه قصد انتقالی فاصله گرفته و در فرض خطای هویتی با رد دفاعیات مبتنی بر این نوع خطا، به موضع امنیت‎گرای دکترین مذکور قرین شده است. این چالش به ویژه در حوزه جنایات ناشی از خطا در ماموریت های پلیسی دوچندان می شود.

    کلیدواژگان: امنیت، دکترین، قصد، انتقالی، کیفری
  • کاظم مجتبایی*، مهرداد نوابخش صفحات 209-236
    مقدمه

    تغییرات در ساختار و نظم اجتماعی منجر به شکل گیری خرده فرهنگ ها، رفتارهای متفاوت و نابهنجار در شهرهای بزرگ می شود؛ بنابراین مسئله اصلی تحقیق این است که کدام یک از شاخص های ساختار و نظم اجتماعی در شهر قم بر اثر مهاجرت تغییریافته و در وضعیت مناسبی قرارگرفته اند؟

    روش

    این تحقیق به روش پیمایشی انجام و داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شدند. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 384 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش روایی و پایایی مقیاس اندازه گیری بررسی و مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    به منظور ساخت پرسشنامه پژوهش، پس از مطالعه اسناد بالادستی و مصاحبه با خبرگان، با بهره گیری از مبانی نظری تحقیق و پژوهش های داخلی و خارجی، ملاک ها و شاخص های موردنیاز برای اندازه گیری هر یک از مولفه های تغییر ساختار و نظم اجتماعی ناشی از مهاجرت استخراج شد. یافته های تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که پرسشنامه محقق‎ساخته دارای شش مولفه است که نسبت مجذور کای دو به درجه آزادی برابر 2/81 و مقدار RMSEA برابر 0/07 است که نشان می دهد مدل از برازش مناسبی برخوردار است. همچنین، میانگین نظر خبرگان در خصوص هر مولفه نشان می دهد که اعتماد اجتماعی دارای 82/2، مشارکت اجتماعی دارای 2/98، احساس امنیت اجتماعی دارای 3/07، انسجام اجتماعی دارای 3/16، سازگاری اجتماعی دارای 3/16 و احساس تعلق اجتماعی دارای 3/56 است.

    نتیجه گیری

    مهاجرت اثرات اجتماعی و اقتصادی خاصی بر شهرها و مناطق مهاجرپذیر به جا می گذارد که باعث تغییر ساخت اجتماعی آن شهر می شود. ازجمله شهرهایی که تحت تاثیر مهاجرت قرار گرفته، شهر قم است. حضور این مهاجران که از اقلیت ها، قشرها و اقوام مختلفی هستند، باعث تغییر ساخت اجتماعی این شهر شده است.

    کلیدواژگان: مهاجرت، ساختار و نظم اجتماعی، شهر قم
|
  • Elham Sanagar, Danial Monsefi *, Alireza Taherkhani, Siavash Hajifathali Pages 1-28
    Introduction

    Nowadays, paying attention to the concept of citizen security and its promotion methods has become one of the basic priorities of professionals. In police organization proper urban planning will prevent crime it will also, boost quality of life and increase satisfaction and improve social welfare of the community. In this research, in this paper, considering the importance of the security issue and the aspects of fear of crime, the theory of Prospect/Refuge is used as the interface between the characteristics of the outdoor environment and the fear of crime. This method can bring  the perception of security by individuals in different levels. The aim of this paper is to investigate factors affecting sense of fear in urban space, with emphasis on the components: Prospect, Refuge, and Escape.

    Method

    The method of data collection that was used in this paper was library studies, Field observation, and using camera tools and questionnaires. The method of analysis is based on multi variables regression test and semantic differentiation technique and SPSS software. The research sample includes 460 residents of Mashhad residents complex whom were selected by random..

    Findings

    Findings suggest that lack of Prospect for criminals, Refuge and Escape spots for victims have caused fear for people and reduced security. There is also a sense of security in relation to physical factors such as lighting, vegetated cover, lack of sitting and resting places, adequate visibility for people and lack of access to escape way for victims.

    Conclusion

    The results of research show that the reasons for emptiness insecurity feeling from physical-behavioral factors are as follows: day and night silences, lack of sitting and resting places, lack of adequate lighting, Long vegetated cover and blind spots to hide and conceal criminals, lack of police surveillance and access to escape way for criminals.

    Keywords: security feeling, fear of crime, Prospect, Refuge, and Escape Theory, Urban Secure Space
  • Hossein Daneshmehr, Alireza Karimi* Pages 29-52
    Introduction

    Police need citizen participation to increase their sense of public safety, and citizens' participation is affected by their attitude towards the police.The citizen's attitude to the police is broaderthan the satisfaction of the police.The most important necessities of this research are: 1) Lack of research on citizens' attitudes towards the police in community-oriented and threat-based distribution 2) Further emphasis on earlier studies on citizens' attitudes as dependent variables 3) The focus of research in the center of the country and the relative lack of research in Kurdistan province.

    Method

    The statistical population of the research is residents of Kurdistan province. Using cluster sampling, two cities of Ghorveh and Marivan were selected for study.The research method is quantitative with survey technique and questionnaire data collection tool. The analysis unit for this survey is household. The data collection unit is over 18 years old. The research sample size is 460 households.

    Findings

    Citizens' attitude towards the police is in the midst of community-oriented and threat-based distribution. As citizens attitude move towards community-oriented distribution, the sense of public security increases and by moving it towards a threat-based distribution, the level of public security is reduced. Based on regression analysis, the variables of people's assessment of police effectiveness, respect of ethical values and information, and creating awareness by the police have a significant predictive power.

    Conclusion

    Extensive efforts of police in Kurdistan province are working to strengthen their position among people in order to promote public security in the long term.Accordingly; it should not be expected to be realized within a short period of time.

    Keywords: Sense of Public Security, Attitude of Citizens towards the Police, community-oriented, Threat-Based, Kurdistan province
  • Ebrahim Davoudi * Pages 53-82
    Introduction

    Features Cyber ​​space has been provided with anonymity due to its marvelous capabilities and, the ease of committing crime, the transgression of crimes, reduction of the age of the perpetrators, the extent of the damage and the plight of the victim. The barriers to cybercrime prevention will be effective in using effective strategies to control these capabilities. Therefore, the main objective of the present study is to identify the most important obstacles to the realization of cybercrime prevention.

    Method

    The present study was conducted from a methodological point of view, with a qualitative approach. The interviewed research participants include all experts in the field of crime prevention in the judiciary and other organizations. Sampling was done purposefully and continued until theoretical saturation. The data was analyzed using "thematic analysis" method. In order to ensure the validity of research data, the views of professors of the scholars in the field of research were used, while the text of the interviews along with the codes was available to a number of experts, and after confirmation, the analysis of the interviews continued.

    Findings

    According to research findings, the main obstacles to the realization of cyber crime prevention are seven main areas of social barriers, structural barriers, educational barriers, cultural barriers, administrative barriers, judicial barriers and technical barriers. Based on the number of obstacles encountered in each area, barriers in the area of ​​management include 27 obstacles, legal and judicial barriers including 19 barriers, cultural barriers including 18 obstacles, technical obstacles including 13 barriers, structural barriers including 9 obstacles, scientific obstacles Training including 3 obstacles and social barriers also includes 3 obstacles. Conclution: According to the research findings, to prevent cyber crime, two levels can be used to remove barriers: First, through strategic and long-term measures through planning, policy-making and decision-making at the macro level of the country should reduce crimes of this area . The second, through direct or indirect action, systematically regulates early-action measures to prevent the spread of crime in cyberspace.

    Keywords: Cyber Crime, Cyber Crime Prevention, Management Barriers, Legal Barriers, cultural barriers
  • Naser Fakhari, Hadi Hematian *, Lotfollah Forouzandeh Pages 83-110
    Introduction

    According to IR of Iran constitutions (principle 110) the Supreme Leader of the country can determine the general policies of the system, and it is one of his responsibility in the sovereignty. the model of Islamic-Iranian progress has been the most important documents in the policies of the system strategically, therefore it would be recognized as an aspect of order and security in the field of achieving of progress. The main objective of this study is to identify the dimensions and components of order and security in accordance with policy making model for the Islamic-Iranian progress in the thought of the Supreme Leader of the IR of Iran.

    Method

    This is a descriptive-exploratory study which Using the method of grounded theory so as to develop a pattern of order and security in the Islamic-Iranian policy-making model based on the thoughts of the supreme leader, so his lectures, policies, sentences and messages have been studied from the middle of June, 1989 till the end of May, 2018.

    Findings

    The findings show that the main core of the system of order and security in the Islamic-Iranian model of progress is "the progress of order and security." The four dimensions of "field", "features and characteristics", "barriers and treats" and "outcomes and achievements" have been compartmentalized to 239 key concepts, and 46 categories. These categories include; (Security in various fields, Public Security, Ethical Security, Psychological Security, Individual Security, Economic Security, Judicial Security, National Security, Political Security, Cultural Security, Social Discipline), (Reforming lifestyle, insight, national conscience and national dignity, Quranic culture, religious democracy, jihadist spirit and revolutionary culture, political stability, legalism, counter measures for enemy's soft war, fighting against discipline and security disrupters and law offenders, strengthen of security organizations, authority, morale and participation of people for supporting the country, national unity, social discipline, providing the means of order and security, treating disagreement and insecurity scientifically), (Injustice and unsuitable behavior in implementing of order and security, insecurity in society, lack of political stability, the distortion of religious values, media controversy, weakening the state security institutions, despair and hopeless, lack of unity and empathy), (Establishing the achievement of Islamic-Iranian progress means in order to present the glory of material and spiritual development of mankind for realizing the life of Tayyib, observance of human rights, development of charity in society, increase of community efficiency and optimal use of opportunities, sense of security, relaxation, comfort and general vitality in society, creation The platform for the realization of justice in society, public welfare and economic prosperity, the repulse and danger of enemies).

    Conclusion

    The results indicate that "the progress of order and security" moreover should have four main conditions as follow:"maintaining the organization of security apparatus", "the morale of the people", " providing the means of order and security " and " authority" Otherwise, progress of order and security will not be achieved.

    Keywords: Progress, Policy making, Order, Security, Ayatollah Khamenei, Grounded Theory
  • Leili Seifi *, Mohsen Ayati Pages 111-136
    Introduction

    Concerning the role of young people in national development and culture of any society, the negative effects of mobile social networks will lead to their failure in achievement of the objectives of society. Therefore, awareness of these networks and effective use of them could preperly help them in their roles. The present study intends to identify the crimes and perception of youth of Birjand city who have committed crimes in social networks.

    Method

    The population of study includes 29 young people of Birjand city who have committed crimes in mobile social networks using targeted sampling and semi-structured interview. Data was analyzed in three stages of open coding, axial and selective coding which yielded 102 open codes. Then axial coding was done and effort was taken to associate open codes. In this stage, the codes of the nature of crime, type of crime, the factors leading to crime, prohibitory factors, consequences and solutions were identified.

    Findings

    The findings of coding indicate that highest emphasis was on committing some crimes such as publishing prohibited photos, relation with opposite sex or breaking privacy. The interviewers believed that the crime factors initiate from environmental and social factors and end in individual factors.Concerning solutions and strategies, the individual "himself" has the highest importance and then the solutions related to society and associated organizations are at the next rank in terms of importance.

    Conclusion

    The crimes of mobile social networks were identified in four main categories of "belief", "involving factors", "consequences" and "solutions". In sum, it is possible to consider these factors on a spectrum where "family and educational factors" and "governance" have some tasks and duties. The "solutions" presented by the respondents indicate that the key axis is the individual "himself", personal awareness and capabilities.

    Keywords: Crimes, Cybrspace, Mobile Social Networks, Youth, South Khorasan province
  • Reza Ghiasi *, Rashin Sadeghpoor, Parviz Ahi, Mohsen Akbari Pages 137-162
    Introduction

    The incidence of citizenship and anti-citizenship behavior of the client in military service organization is influenced by several factors. One of these influential factors is the type of client perception of justice in all activities of the military service system. The purpose of this study is to investigate the impact of perceived justice on the emotions and behaviors of the client's citizenship in Tehran military Service System.

    Method

    This study is applied in terms of purpose, measurable in terms of research method, and causal in terms of nature. The statistical population of this study was all clients of the military service system. In the present study, cluster sampling was performed and finally 385 questionnaires were collected and the data was analyzed using structural equation modeling and Smart PLS 3 software.

    Findings

    Data analysis indicated that all dimensions of perceived justice (procedural, distributive, communicative, and informational) had a positive significant effect on positive emotions and it had negative meaningful on negative emotions. Also positive emotions have a significant positive effect on client citizenship behavior and increase with decreasing negative emotions of client citizenship behavior.

    Conclusion

    Based on the findings of the study, it can be concluded that despite positive impacts (information justice, distributive justice, procedural justice, interpersonal justice on client emotions), the authorities are expected to increase client information in the field of services.

    Keywords: Justice, Emotions, Citizenship Behavior, Client
  • Taghi Bakhtiari *, Yousef Torabi, Ali Dadash Tabar Pages 163-184
    Introduction

    Public security such as citizen security in a network of individual interactions, governments,society and its in direct relation with the mission of police organization (Eftekhari, 2006: 35). The basic mission of the police is in relation to public order and security, public security includes the security of all individuals. Who live in a country on a specific geographical basis (Help and Fellow, 1392: 137). Therefore, this research has been carried out with the aim of investigating the impact of internal organizational challenges of law enforcement management on public safety of tourists in 1396.

    Method

    The research method was descriptive survey and the statistical population of the study was all 150 commanders and law enforcement personnel in Babolsar city who were selected by full scale. The method of collecting information and tools was a researcher made questionnaire whose validity was confirmed by the experts and its reliability was obtained by Cronbach's alpha coefficient (786/0). For data analysis, statistical analysis of linear regression coefficient was used.

    Findings

    It was shown that the internal organizational challenges of law enforcement management include human factors, lack of physical equipment and underlying factors with regard to the significant level (0.000 sig =), which is less than 0.05, and the coefficient of determination has been obtained, which are respectively 261/0, 259/0 and 207/0, indicates that internal challenges inpolice management has a significant impact on the internal policymaking of the public security of tourists.

    Conclusion

    Due to the fact that the main hypothesis of the research is the effect of the internal factors of the police organization on tourism industry, the law enforcement can plan and improve the studied indicators in three dimensions as follous: individual factors, physical factors and field factors.

    Keywords: challenges, Law Enforcement, provision, Public Security, Tourists
  • Ayoub Milaki, Mohammad Ashuri, Hossein Aghaienia*, Mohammad Ali Mahdavi Pages 185-208
    Introduction

    Criminal statistics indicate an increase in the number of crimes and murders caused by errors in targeting or mistakes in the identity of the victim over the years. In response to the intentional or unintentional nature of the crime in such cases, the security intention of the transitional intention with the hypothesis of portability The criminal intention of transforming from the target to the unwanted purpose transforms the mental and mental structure of the element of criminal misconduct and forms the development of the criminal jurisdiction domain with a maximum focus on the material harmful results, as well as the perceived mental attitude of the offender to the occurrence of specific results. Considering the above, this article aims to capture the fundamentals and principles governing this doctrine with evolution The legal and judicial system of Iran has been written.

    Method

    The present research is based on the use of library methods and resources. The presentations are presented in an analytical and descriptive manner.

    Findings

    The findings of this research indicate that there are different and diffuse legislative and judicial approaches to dealing with the theory of transient misconduct. Contrary to this doctrine, it believes that the structure of criminal intent, the ability to move and transfer from purpose to unwanted purpose, and deliberate pretense of non-punishment is only based on a legal assumption. From the point of view of the justification of punishment, it seems that the imposition of punishment in such an assumption does not conform to the principles governing punishment and fair trial standards.

    Conclusion

    The results show that the main challenge of the Transitional Thought Doctrine is to determine precisely the scope and extent of the implementation of its rules. There is no single approach in this regard in any of the criminal systems. The current Iranian legislative process, with the adoption of objective-based defenses, To some extent, the distant approach to the transitional intention is far removed, and in the assumption of an identity error with defenses based on this kind of error, the position of the doctrine is mentioned.

    Keywords: intent, Doctrine, securityism, Transferred, Criminal
  • Kazaem Mojtabaie *, Mehrdad Navabakhsh Pages 209-236
    Introduction

    Changes in social structure and order lead to the formation of subcultures, different and abnormal behaviors in large cities. Therefore, the main issue of the research is which of the indicators of structure and social order in Qom city have been changed due to migration and are in good condition at the present?

    Method

    This study using a field survey and data were collected using a questionnaire. Using Cochran sampling formula, 384 individuals were selected in multi-stage clusters. In this study, the validity and reliability of the measurement scale were assessed and confirmed.

    Findings

    In order to construct a research questionnaire after studying upstream documents and interviewing experts using the theoretical foundations of Iranian and foreign  research, criteria and indicators needed to measure each of the components of restructuring and social order Migration were extracted. The findings of confirmatory factor analysis showed that the researcher-made questionnaire had six components with Chi-square to freedom ratio of 2.81 and RMSEA of 0.07, indicating that the model fits well. Also, the average opinion of experts on each component shows that social trust as 2.82, social participation as 2.98, social security as 3.07, social cohesion as 3.16, social adjustment as 3.16 and feeling Social affiliation is 3.56

    Conclusion

    The results of this study showed that 15 out of 37 indexes were in good condition and other indicators of restructuring and social order resulting from migration are in poor condition which can change social structure if this change continues in Qom city.

    Keywords: migration, Structure, Social Order, Qom City